W mojej prywatnej kuchni

Wpis

poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Muffinki wytrawne

 

Muffinki w nowej odsłonie. Bez cukru, owoców, czekolady, za to z serem, oliwkami, szynką i innymi pysznostkami. Pycha i na zimno, i na ciepło. Gotowe w 30 minut, nie trzeba nawet używać miksera.

 

 

Składniki na 12 standardowych muffinek:

200 g mąki pszennej

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

1/2 łyżeczki papryki słodkiej

1 łyżka ziół prowansalskich

130 ml mleka

1 jajko

70 g masła

dodatki - u mnie: szynka, 1 ząbek czosnku, oliwki,

suszone pomidory, pieczarki, ser żółty

(wszystko drobno pokrojone)

 

Mojej Ince smakowały :)

 

Mieszamy w misce wszystkie suche składniki. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mleko i jajko, mieszamy. Do suchych składników dodajemy mokre, Mieszamy łyżką do połączenia składników. Dorzucamy dodatki i ponownie mieszamy.

Ciasto nakładamy do papilotek.

Pieczemy około 20 minut  w 180 st.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
malwinarosa
Czas publikacji:
poniedziałek, 12 sierpnia 2013 13:19

Komentarze

Dodaj komentarz

  • malwinkanr1 napisał(a) komentarz datowany na 2013/08/12 13:28:21:

    Hahaha, nawet kotu smakują! :) A koty jak wiadomo to wybredne stworzonka ;)

  • ewa_ciasteczkowakraina napisał(a) komentarz datowany na 2013/08/14 11:44:48:

    Nie robiłam jeszcze wytrawnych muffin :) Bardzo fajny przepis, muszę wypróbować :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Zakładki

  • Ulubione

Kanał informacyjny









Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi