W mojej prywatnej kuchni

Wpis

sobota, 06 czerwca 2015

Leczo

 

Danie obowiązkowe w sezonie letnim. Proste, szybkie i smaczne!

 

Składniki:

6-10 dojrzałych pomidorów

1 cukinia

3 papryki (kolory dowolne)

2 cebule

2 ząbki czosnku

4 pętka kiełbasy np. śląskiej

przyprawy (sól, pieprz, czerwona słodka papryka, chili)

olej do smażenia

 

Pomidory nacinamy, zalewamy wrzątkiem. Po 5 minutach obieramy ze skórki. Kroimy na mniejsze kawałki. Papryki myjemy, pozbywamy się nasion, kroimy. Cukinię myjemy, obieramy ze skórki, kroimy.

Kiełbasę kroimy w talarki, podsmażamy na patelni.

Cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Podsmażamy razem z kiełbasą.

Warzywa dusimy w garnku około 0,5 godz. Przyprawiamy do smaku.

Po tym czasie dodajemy podsmażoną kiełbasę z cebulą i czosnkiem. Dusimy całość kolejne 15 minut.

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malwinarosa
Czas publikacji:
sobota, 06 czerwca 2015 20:22

Polecane wpisy

  • Szaszłyki drobiowe z piekarnika

    Obiad dla każdego kto nie umie gotować. Niesamowicie prosty i smaczny. Polecam!   Potrzebujemy; 1 pierś z kurczaka sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, ch

  • Makaron z musem truskawkowym

      Dziś ciąg dalszy truskawkowych przysmaków. Smak dzieciństwa i najszybszy obiad świata.   Dla 2 osób potrzebujemy: 0,5 kg truskawek makaron ewentualn

  • Koktajl truskawkowo - kokosowy

      Nadeszły letnie temperatury i sezon na truskawki, więc koktajle truskawkowe na sto sposobów czas zacząć! Dziś wersja z mlekiem kokosowym. Pycha!   P

Wyszukiwarka

Zakładki

  • Ulubione

Kanał informacyjny









Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi