W mojej prywatnej kuchni

Wpis

poniedziałek, 08 czerwca 2015

Schab pieczony w winie

 

SDC13540

Co tu dużo pisać - pyszny na ciepło, pyszny na zimno...  :)

 

Potrzebujemy:

1 kg schabu bez kości 

2 średnie cebule

przyprawy: sól, papryka, pieprz, czosnek

garść majeranku

1,5 szkl. czerwonego wytrawnego wina

 

SDC13542

 

Wykonanie:

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Dobrze przyprwić solą, pieprzem, czosnkiem i paryką

Cebulę pokroić w talarki i obłożyć mięso. Następnie posypać majerankiem i wstawić do lodówki na godzinę.

Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, polać połową porcji wina i wstawić do piekarnika.

Piec nie mniej niż 1godz. pod przykryciem w temp. 200 st, po 30 min. podlać resztą wina.

Aby można było dobrze mięso pokroić nalezy po ostygnięci włożyć do lodówki na 2 godz.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malwinarosa
Czas publikacji:
poniedziałek, 08 czerwca 2015 19:06

Polecane wpisy

  • Szaszłyki drobiowe z piekarnika

    Obiad dla każdego kto nie umie gotować. Niesamowicie prosty i smaczny. Polecam!   Potrzebujemy; 1 pierś z kurczaka sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, ch

  • Makaron z musem truskawkowym

      Dziś ciąg dalszy truskawkowych przysmaków. Smak dzieciństwa i najszybszy obiad świata.   Dla 2 osób potrzebujemy: 0,5 kg truskawek makaron ewentualn

  • Leczo

      Danie obowiązkowe w sezonie letnim. Proste, szybkie i smaczne!   Składniki: 6-10 dojrzałych pomidorów 1 cukinia 3 papryki (kolory dowolne) 2 cebule

Komentarze

Dodaj komentarz

  • k.gizka napisał(a) komentarz datowany na 2015/06/14 11:25:02:

    Bardzo ciekawy przepis - fajnie że w winie można robić praktycznie wszystko. Widziałam już hamburgery smażone na winie, mule w winie i wiele, wiele innych ;) Sama muszę częściej je stosować :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Zakładki

  • Ulubione

Kanał informacyjny









Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi